Genç Yönetmen
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Judah Ben-Hur(Ben-Hur)

Judah Ben-Hur(Ben-Hur) Empty Judah Ben-Hur(Ben-Hur)

Mesaj  Admin Salı Nis. 29, 2008 4:47 pm

Judah Ben-Hur(Ben-Hur) 200pxbenhwi3
Zengin Yahudi Prens Judah Ben Hur, yıllar sonra çocukluk arkadaşı Generel Messala ile buluşur. Başlarda, yıllardır görüşmemenin özlemiyle iyi vakit geçiren eski dostlar; politik görüşlerindeki farklılıklar nedeniye tartışmaya başlayacaktır...

Ben Hur eski dostuna destek vermeyeceğini açıklayınca, Messela acımadan kendisini kürek mahkumu olarak gönderir. Judah Ben Hur, eski yaşamına veda edip gemiye gittikten sonra; intikam almaya yemin eder!..

Tüm zamanların en önemli filmlerinden biri olan yapım, zamanının da en pahalı filmi olma ünvanına sahip. Oscar ödüllü yapımı özellikle sinema tarihine düşkün olanların kaçırmaması gerekiyor.
Ben-Hur, 1959 tarihli sinema filmi. Yönetmeni William Wyler olan film, bugün Lew Wallace'nin romanı Ben-Hur: A Tale of the Christ`in en ünlü sinema uyarlamasıdır. Başrollerde, Judah Ben-Hur rolüyle Charlton Heston ve Messala rolüyle Stephen Boyd vardır.

Filmin galası New York City'de, 18 Kasım 1959 tarihinde Loews Theater'de yapılmıştır.

Film sürpriz bir şekilde 11 Akademi Ödülü kazanmıştır; 2006 yılı itibariyle bu sayıyı sadece 1997'de Titanic ve 2003'de The Return of the King filmleri egale edebilmiştir

Oyuncular
Charlton Heston: Judah Ben-Hur
Jack Hawkins: Quintus Arrius
Haya Harareet: Esther
Stephen Boyd: Messala
Hugh Griffith: Şeyh Ilderim
Martha Scott: Miriam
Cathy O'Donnell: Tirzah
Sam Jaffe: Simonides
Yönetmen
William Wyler
Yapımcı