Küba'daki ****** Heykeli
1 sayfadaki 1 sayfası
Küba'daki ****** Heykeli
Ya istiklal ya ölüm… ******
Patria o muerte (Ya vatan ya ölüm)… Fidel Castro
“Sizin ****** gibi bir önderiniz var! Ona sıkıca sarılmak, onun yaşamınıza soktuğu değerlere sahip çıkmak ve korumak sizin bir çok sorununuzu çözecektir!”
(Fidel Castro, Küba’yı ziyaret eden bir gurup Türk aydınına)
Devrimci Kemal ******, bizim esin kaynağımız oldu. 1919'da Anadolu’dan emperyalistleri atmak için, Bandırma gemisiyle Samsun’a çıktı. Büyük bir zafer kazandı. Biz de tam 40 yıl sonra, ülkemizden faşistleri kovmak için Granma gemisiyle Havana’ya çıktık. Biz de zaferle kucaklaştık.”
(Fidel Castro, 1996'da Habitat Zirvesi’nin konuğu olarak geldiği İstanbul’da ****** posteri önünde yaptığı basın toplantısında)
“Ben de devrim gerçekleştirdim. Ama ******’ün yaptıklarını yapamazdım. Türkler sağdan sola doğru yazarken Harf Devrimi ile tam tersi yönde yazmaya başladı. Kıyafet Devrimi ve Medeni Kanun’la kadınlara getirilen statü çok önemliydi. O’na ve devrimlerine hayranım. Kendinize başka bir önder aramayın.”
Küba’nın başkenti Havana’daki ****** heykeli, altındaki plakada “Yurtta barış, dünyada barış” sözcükleri ile, sadece 150 kilometre uzaklıktaki ABD emperyalizmine karşı, Kübalılarla birlikte nöbet tutmaya devam ediyor
1 sayfadaki 1 sayfası